Jag övervann skiten!

Det är sant att ju äldre man blir desto färre nya saker vill man testa. Man lever i sin trygga värld man skapat sig och det är läskigt att ta sig ut.

Att skapa sitt liv som man vill… det är något jag strävar efter, vi alla gör det på ett eller annat sätt. Vissa mer metodiskt än andra. Jag har en vision om hur jag vill att mitt liv ska se ut och rör mig ditåt sakta men säkert.

Detta kan innebära att lära sig något nytt, nya skills och nya färdigheter.

Läskigt.

Det finns alltid ett pris att betala.

Vill du har det här? Detta krävs (oftast en hel lista). Detta kan vara skrämmande så därför stannar många där de är utan att våga flytta, våga byta jobb, våga byta partner, säga ifrån. Vi alla känner sådana människor.

Däremot behöver vi vissa rutiner för att känna oss trygga. Jag med! Jag behöver dessa rutiner, de är livsviktiga för mig. Det är bara att titta på hur min sommar varit: inga rutiner= skit.

Men ska jag gå vidare i mitt liv så måste jag som sagt ha nya skills och framförallt lita mer på min egen förmåga att klara av något. Det var ett tag sedan jag gjorde något sådant.

Japp, bilkörning är en del av det.

Idag var min 3 e lektion och jag börjar våga.

Gasade på idag!

Åh så roligt det var!  Skitsmama att svänga funkar så där och jag tittar på ratten när jag kör och inte ut på vägen :-D. Men det var roligt! Och jag bannemig hade en känsla av att jag med kan ta detta jävla körkort. Jag har börjat spana in alla som kör bilar för att leta efter bekräftelsen : kan de, kan jag! Inom kort blir det köra 3 ggr/v, det är det tempot jag behöver.

Sen kommer nästa utmaning…att hitta tiden för det. Det är nog mitt största bekymmer. Detta gör att jag måste vara otroligt strukturerad och fokuserad i det jag redan gör så ingen minut spills hur som helst. Självdisciplin kallas det. Puh…öva på det också!

Men som sagt, det är bara nyttigt för mig att återigen se fram emot något. Och klara av.


3 104 kommentarer på “Jag övervann skiten!